Baba retusás videó és action

Baba fotósoknak – Baba retusálás

baba retusálás

Ahány fotós, annyian választanak maguknak főbb irányvonalakat. Ezek közül most a baba fotósokhoz szeretnék szólni, és a baba retusálásról beszélni. Többször megkerestek már, hogy kifejezetten baba retusálásra volna igény, ezt szeretné az adott fotós elsajátítani, vagy még jobbá fejleszteni a már meglévő tudását. Akkor is elmondtam, és ezt mindig fontos tudni, hogy ha valaki ismeri a szükséges eszközöket a retusálás terén, az tudni fogja, hogy a babák retusálása során mikor mire lesz szüksége ahhoz, hogy a kívánt végeredményt elérje. Fontos, hogy a látásmód és a gondolkodás alakuljon ki, így nem sűrűn lesz olyan helyzet, amikor ne találnánk ki egy jó megoldást az alkotásra. Biztos vagyok benne, hogy több weboldalt végig böngésztetek, számos videót megnéztetek, de ha itt vagytok az oldalon, ez azt jelenti, hogy még mindig keresitek azt a megoldást, amit láttatok valahol és megtetszett, vagy amiről kezdetek óta álmodoztok. Higgyétek el, nem is olyan nagy ördöngösség az egész, így hát beszéljünk róla!

Baba retusás videó és action

Sokak által várva várt baba retus videócsomag is elkészült, amivel elsősorban a baba fotósok számára szeretnék kedveskedni. Mindössze 4 videón keresztül mutatom be azokat a lépéseket, amikkel el tudjátok érni a kívánt hatást.

A videócsomag ára: 18000Ft

Miben különbözik a baba retusálás egy divat vagy portré anyag utómunkájától?

Ha teljesen reálisan nézzük, és őszinték akarunk lenni, akkor nem sok mindenben. Ugyanúgy bőrt kell tisztítsunk, színkorrekciót végeznünk, fényelnünk és kontúroznunk, és esetlegesen hátteret cserélnünk. Persze a baba fotózás és a hozzá tartozó retus munka során több helyen is találkozhattok olyan képekkel, ahol a bőr el van mosva, túl van lágyítva. Vannak akik így próbálják megoldani az esetleg foltos bőr eltüntetését, vagy csak meggyorsítani a „retusálást”. Már pedig ha igényesek akarunk lenni, nem érjük be ennyivel, és itt sem kenjük el a bőr pórusait. A megfelelő tudással és eszközökkel gyönyörű képekkel lehetünk gazdagabbak.

Mik a főbb folyamatok a retusálás során?

  1. Első és legfontosabb lépés, hogy megtisztítsuk a bőrt az esetleges bőrhibáktól. Fontos odafigyelni, hogy ne essünk túlzásba, gyakran az egész bőrön végig megy a fotós retusáláskor, viszont erre semmi szükség, csak és kizárólag a hibás területeket korrigáljuk.
  2. Második lépésben használjuk a frequency separation-t, amivel megőrizve a bőr textúráját élesíthetjük azt, korrigálhatjuk a színeket, valamint tovább tisztíthatjuk a bőr felszínét.
  3. Harmadik lépésben jöhet az úgynevezett D&B, azaz dodge and burn. Természetesen azok számára ajánlom, akik ismerik, és használják, ők ezen a területen is előszeretettel fogják használni.
  4. Ezt követően következzen a kontúrozás és a fényelés, aminek segítségével korrigálhatjuk a fényes és árnyékos részeket, valamint kontúrozhatjuk képünket.
  5. Nem utolsó sorban itt van a háttér csere, ami egy baba fotózás során gyakran felmerülő kérdés, pláne ha egyszínű háttérrel fotózunk, azzal a céllal, hogy majd más környezetbe ültessük képünket. Erre lehetőséget biztosít a maszkolás, körbevágás, és további módszerek.
  6. Végezetül utólagos élesítésekkel, színkorrekciókkal, expozíció korrekcióval tehetjük tökéletessé fényképünket.